malelis-tsompos

Η Φώφη Γεννηματά να τολμήσει – Να πάει πιο ριζοσπαστικά – Τι είπε για τους Τσίπρα – Μητσοτάκη

 

Ο Σταμάτης Μαλέλης, σύμβουλος ενημέρωσης του ομίλου ΣΚΑΪ, βρέθηκε το περασμένο Σάββατο 3 Μαρτίου στο Αγρίνιο, ως ομιλητής στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το πρωτοποριακό site του konstasou.com ο Δήμος Αγρινίου και ο Ιατρικός Σύλλογος με θέμα: «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή».

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΩΝ… ΕΡΓΑ» του Σωκράτη Τσόμπου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8», ο κ. Μαλέλης μίλησε για την κατάθλιψη και τους τρόπους αντιμετώπισής της, για τον λυτρωτικό τρόπο που λειτούργησε σε αυτόν το γράψιμο, ενώ αναφέρθηκε και στο σημερινό τηλεοπτικό τοπίο.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μαλέλης, μιλώντας για τη πολιτική, επιβεβαίωσε την απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μίλησε για τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ κάλεσε την Φώφη Γεννηματά «Να πάει πιο ριζοσπαστικά».

Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

Παραδέχθηκα ότι το τέρας με είχε πνίξει όταν πια κατάλαβα ότι δε ζούσα, δε χαιρόμουν τις απλές χαρές της ζωής, υπογράμμισε ο Σταμάτης Μαλέλης. Ήμουν καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι, στο γραφείο μου, επί 10 σχεδόν χρόνια. Όταν κάποια στιγμή βρέθηκα στο νοσοκομείο, για άλλο θέμα, τότε άκουσα τους γιατρούς να μου λένε πως πάσχω από κλινική κατάθλιψη και πως χρειάζεται ψυχοθεραπεία και αγωγή. Όσο δύσκολο είναι κάποιος να παραδεχθεί το πρόβλημα, άλλο τόσο δύσκολο είναι να το δημοσιοποιήσει. Πήρα την απόφαση να καταγράψω σε δυο βιβλία και να επικοινωνήσω την εμπειρία του αυτή επειδή «θέλω να βοηθήσω και άλλους να το παραδεχθούν και να πάνε στο γιατρό, να ζητήσουν βοήθεια και να το νικήσουν».

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

Το Κέντρο Ελέγχου Κατάθλιψης αποτελεί μία ολοκληρωμένη δομή, η οποία έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην αντιμετώπιση μιας σύγχρονης μάστιγας όπως είναι η κατάθλιψη, με στόχο την πρόληψη, τη θεραπεία και την καταπολέμηση του στίγματος που φέρουν οι ψυχικές παθήσεις. Η ιδιαιτερότητα της μονάδας αυτής έγκειται στο γεγονός ότι προσεγγίζει με ολιστικό τρόπο τη θεραπεία των προβλημάτων ψυχικής υγείας μέσα από τη συνεργασία της με έμπειρους και εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες όλων των ειδικοτήτων περίγραψαν οι δύο ειδικοί τη λειτουργία του ΚΕΚΑ.

Οι τρεις αρχικές δράσεις του Κέντρου είναι η δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 1 17 18, η λειτουργία της ενημερωτικής ηλεκτρονικής ιστοσελίδας www.keka.gr, η υλοποίηση σειράς ενημερωτικών ημερίδων για την κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή. Άξονας της ενημέρωσης θα αποτελεί η δωρεάν διανομή ενός πρακτικού επιστημονικού οδηγού για την κατάθλιψη που φέρει την επιστημονική επιμέλεια του Δρ. Ασκητή.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Είναι η επιθυμία να προσφέρω στον τόπο μου. Θέλω πάρα πολύ να πάω στο Βόρειο Αιγαίο, να το βγάλω από την περιθωριοποίηση που το έχουν βάλει πολιτικές και καταστάσεις και να δώσω αυτό που αξίζει σε αυτά τα δέκα υπέροχα νησιά. Θέλω να το κάνω με την καρδιά μου, νομίζω ότι θα τα καταφέρω, όπως τα κατάφερα στις δουλειές μου μέχρι τώρα. Αυτό που χρειάζεται πάνω απ’ όλα είναι επικοινωνία, να επικοινωνήσουμε με τα προβλήματα των νησιών και μετά να τα λύσουμε. Ξέρω να διοικώ, και αυτό το έχω αποδείξει με 27 συνεχόμενα χρόνια στη διεύθυνση ειδήσεων όλων των ελληνικών καναλιών. Αγαπώ πάρα πολύ τον τόπο μου. Πάω με όραμα, έχω πετύχει τα πάντα πια στη δουλειά μου. Δεν υπάρχει κανένα άλλο κίνητρο. Το μόνο κίνητρο είναι η προσφορά μου στον τόπο. Τι να κάνω; Να γίνω αναγνωρίσιμος; Να αποκτήσω εξουσία; Είμαι γενικός διευθυντής στο ΣΚΑΙ τόσα χρόνια. Θέλω απλώς να προσφέρω. Εγώ δύο πράγματα θέλω να κάνω. Πρώτον να πάρω την Περιφέρεια, που θα τα καταφέρω και θα νικήσω, και δεύτερον να ανασυγκροτήσουμε τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα. Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο μου όνειρο.

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ

Εγώ από μικρός ήμουν δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, και μάλιστα η πρώτη φορά που ήρθα στο Αγρίνιο ήταν σε προεκλογική ομιλία του Ανδρέα που ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ, στην Ελλάδα. Θέλω αυτός ο χώρος, του προοδευτικού κέντρου, της σοσιαλδημοκρατίας, να γίνει πιο ριζοσπαστικός. Όχι αυτό το flat πράγμα που βλέπουμε τώρα. Θέλω πιο δυνατές και πιο ριζοσπαστικές λύσεις. Δεν σας λέω να αντιγραφεί ο Ανδρέας Παπανδρέου. Είναι άλλες εποχές τότε, άλλες εποχές τώρα. Αλλά δεν μπορεί  να είσαι ακολούθημα κανενός. Και αυτό δεν αρκεί μόνο να το λέμε στα λόγια, πρέπει να το κάνουμε στην πράξη. Εγώ στήριξα στις εσωκομματικές εκλογές τη Φώφη Γεννηματά. Την πίστευα και την πιστεύω. Πιστεύω ότι είναι εγκλωβισμένη από στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας και δεν μπορεί να ακολουθήσει πιο ριζοσπαστικούς δρόμους. Πρέπει η Φώφη να τολμήσει. Νομίζω ότι την βαλτώνουν. Κάποιοι την τραβάνε στο παλιό. Η Φώφη κουβαλάει ένα πάρα πολύ μεγάλο όνομα, η ίδια είναι μια πολύ δυνατή προσωπικότητα, πρέπει να προχωρήσει εμπρός. Μη φοβηθεί. Να πάει πιο ριζοσπαστικά. Οι σοσιαλδημοκράτες θέλουν κράτος, απλά να είναι ένα σωστό κράτος. Το κράτος πρέπει να είναι προσανατολισμένο στην Πρόνοια, στις παροχές στους πολίτες, εδώ είναι ένα πελατειακό κράτος. Να μην τα μπερδεύουμε αυτά. μεγάλο κράτος χρειάζεται. Και να παρεμβαίνει και στην οικονομία, όταν υπάρχει ανισορροπία.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Είναι νέοι πολιτικοί και οι δύο και θα περίμενα να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ευπρέπεια ο ένας τον άλλον. Περιμένω και από τους δύο περισσότερα πράγματα. για παράδειγμα ο Αλέξης τσίπρας συμπύκνωσε για πάρα πολλούς συνανθρώπους μας την ελπίδα για το καινούριο. Είναι σαφές αυτό. Πολλοί πίστεψαν, πολλοί ψήφισαν, πολλοί στήριξαν, ακόμη και τώρα είναι πολλοί αυτοί, δεν είναι λίγοι. Θεωρώ ότι ακόμη ο κόσμος ελπίζει ότι μπορεί να ηγηθεί μιας νέας προοδευτικής παράταξης ο Τσίπρας. Εγώ δεν βλέπω ούτε αυτόν, ούτε το Μητσοτάκη αρνητικά. Θεωρώ ότι είναι δύο νέα πρόσωπα, απλώς περίμενα περισσότερα. Ο Μητσοτάκης παρουσιάστηκε ως φιλελεύθερος της Νέας Δημοκρατίας. Έδωσε μια αισιοδοξία όταν βγήκε. Θεωρώ ότι τον τελευταίο καιρό έχει κάνει μια μεγάλη δεξιά στροφή που αυτό δεν μου αρέσει, το κρίνω αρνητικά.

Η «ΝΕΑ» ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τέλος, στη συνέντευξή του ο Σύμβουλος Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στην νέα τηλεόραση η οποία θα αποτελεί ουσιαστικά μία σύμπραξη διαδικτύου και τηλεοπτικού προγράμματος.

 

Διάκριση μαθητή από το Αγρίνιο στη μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης»

Powered by WPeMatico