Αντώνης Σαμαράς από το Αγρίνιο

Σταθερά μπροστά

Ένταση και νεανικό ρυθμό έδιναν οι νεολαίοι του κόμματος που έκαναν έντονη την παρουσία τους στον χώρο.

 

Σε πανηγυρικό κλίμα στο κατάμεστο από κόσμο κινηματογράφο του «Άνεσις» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Αγρίνιο. Ο κινηματογράφος είχε γεμίσει πολύ νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα της ομιλίας τόσο στο εσωτερικό του όσο και έξω απ αυτόν, ενώ και οι δρόμοι πέριξ του κινηματογράφου ήταν αποκλεισμένοι από την αστυνομία. Τη στιγμή που ο κ Σαμαράς μπήκε στην αίθουσα οι παραβρισκόμενοι «έστειλαν» ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στο πρωθυπουργό και τον προεκλογικό του αγώνα, κάτι που επαναλάμβαναν σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά την μισάωρη τουλάχιστον ομιλία. Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να σχολιάσει στο τέλος της προεκλογικής του συγκέντρωσης τον έντονο παλμό της, ζητώντας από τους παραβρισκόμενους να τον διατηρήσουν και μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου. Ένταση και νεανικό ρυθμό έδιναν οι νεολαίοι του κόμματος που έκαναν έντονη της παρουσία τους στον χώρο.

Στην αίθουσα παραβρέθηκαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης, Δημήτρης Μπαλαμπάνης, Γεωργία Μπόκα, Παρασκευή Κατσιώπη, Χρήστος Παίσιος, Σοφία Ανδρίκουλα, Ελισάβετ Λίτου και Μαρία Φωκά, καθώς και οι δήμαρχοι Γιώργος Παπαναστασίου, Νίκος Καραπάνος, Σπύρος Κωνσταντάρας, όπως επίσης και όλα τα νυν στελέχη του κόμματος από την ευρύτερη περιοχή καθώς επίσης και πρώην στελέχη.

Ο κ Σαμαράς μίλησε για τον υδάτινο πλούτο της περιοχής του βιοτόπους, το ενεργειακό απόθεμα και το αγροδιτροφικό τομέα, την αλιεία και για την ολοκλήρωση εντός του 2015 της Ιόνια Οδού, έργο που ο κ Σαμαράς χαρακτήρισε ως αιωνία  μέχρι και τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας.

Μίλησε για την παράκαμψη που θα συνδέσει το Άκτιο με το εθνικό δίκτυο για το οποίο είπε θα ολοκληρωθεί σύντομα, όπως επίσης και ο δρόμος για το αεροδρόμιο του Ακτίου και αυτός της Ιόνιας Οδού με την Βόνιτσα, όπως και οι κάθετες συνδέσεις τους, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στον δρόμο για το Πλατυγιάλι, και στην αξιοποίηση του. Προχωράει, όπως είπε ο κ Σαμαράς, ο άξονας Αμβρακίας Ακτίου, ενώ αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της Παραιονίας Οδού και του φράγματος των Αχυρών που θα αλλάξει τα δεδομένα για την άρδευση των καλλιεργειών για μια μεγάλη περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την παράδοση του αρχαιολογικού μουσείου Θέρμου που θα γίνει τον Μάρτιο. Επίσης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση και τον εκσυγχρονισμό του νέου νοσοκομείου Αγρινίου, χωρίς να παραλείψει ότι μόλις χθες ενημερώθηκε για την έλλειψη καρδιολόγων στην κλινική του νοσοκομείου υποσχόμενος ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα

Ειδική αναφορά έκανε στην σύμβαση παραχώρησης για 40χρόνια στα 14 αεροδρόμια της χώρας μεταξύ των οποίων και αυτού του Ακτίου. Τόνισε ότι επειδή η χώρα δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει ούτε τα στοιχειώδη για αυτά. Συμφωνήθηκε να γίνουν επενδύσεις ύψους μισό δισεκατομμύριο επενδύσεις και μετά από τα προσυμφωνηθέντα χρόνια τα αεροδρόμια να επιστρέψουν στον ελληνικό λαό. Έδωσε τα στοιχεία που εκτιμούσε η Τρόικα ότι θα εισπράξει από την παραχώρηση αυτή τα οποία απείχαν κατά πολύ από τα χρήματα που εισέπραξε ο ελληνικός λαός τα οποία αγγίζουν 1,4 Δις.

Τα εμμέσως πλην σαφή υπονοούμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς υπήρχαν κατά την ομιλία του, τόσο για θέματα οικονομία , επιχειρηματικότητας, αστυνόμευσης. «Η Ελλάδα ή θα παραμερίσει την πολιτική αστάθεια η οποία θα πάει την χώρα στο γκρεμό ή θα συνεχίσει τον δρόμο της ανάπτυξης»

Κων/νος Χονδρός